Wednesday, March 28, 2012

Empangan Timah Tasoh - Dataran Terinai

Sambung sket je ceciter our journey ke utara...............

Otw ke Padang besar dari Kangar, Perlis ktorg melalui Empangan Timah Tasoh. 1st time ok lalu empangan ni. Subhanallah...time tengok tasik empangan yang luas sangat2, rase sangat kagum. tapi time tu lalu jela n en jang cakap balik dr padang besar, kite singgah. nasib en jang ingt time otw balik tu. so, sempatla kami singgah kt Dataran Terinai yang betol2 tepi tasik Empangan Timah Tasoh. Kebetulan, awan gelap makin dekat dengan kwsn tasik. so gambo x brape banyak la sebab tkot hujan tetibe lebat.


Sedikit info mengenai Empangan Timah Tasoh - Empangan yang bernilai RM 77 juta dibina pada tahun 1987 dan siap pada 1992. Dibina bertujuan sebagai pusat tadahan air hujan untuk kegunaan penduduk Perlis.


Dataran Terinai, Beseri yang betol2 kt tepi jalan menghala ke Padang Besar dari Kangar.



Kawasan yang bagi aku sangatla cantik. tapi mungkin disebabkan kurang publisiti, so jadi macam kwsn tinggal. banyak lot2 kedai di kawasan RNR tapi just ade beberapa kedai yang beroperasi myb disebabkan xdak org datang.
- Nampak x view awan yang makin datang n nampak di hujung tasik yang hujan dak turun kt sbhagian kawasan...Subhanallah



Another view - di hujung tasik nampak hujan yang turun
Bagi aku Dataran Terinai ni if diselenggara dengan baik n dapat publisiti, mst orang ramai singgah. toilet pun bersih sangat2. big thumb up di situ sbb aku mmg sangat consider dengan toilt2 yg x bersih ni. if nak tengok dekat lg view Tasik Empangan Timah Tasoh ni n nak bercuti, blehla stay Tasoh Lake Resort & Retreat . Aku x lalu pun area situ coz cam kena masok ke dalam sket la dari tepi jalan n time tu cuaca mmg btol2 nak hujan lebat.

p/s : sangat hargai journey kali ni. dapat singgah n tengok tempat yang kami x pernah lagi singgah :)

...Aku ida

No comments:

Post a Comment